У Київраді хочуть скасування переходу на літній час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київраді хочуть скасування переходу на літній час

Світ
2548
Комісія Київської міської ради погодила проект рішення про звернення до уряду щодо скасування переходу на літній час. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
“Депутати під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту погодили проект рішення про звернення до Кабінету Міністрів щодо перегляду доцільності чинного порядку обчислення часу на території України (введення і скасування переходу на літній час)”, — йдеться в повідомленні.
У Київраді вважають, що щорічне переведення годинників викликає так званий часовий стрес і негативно впливає на психологічний і фізичний стан людини. “У такі перехідні періоди багато українців скаржаться на погане самопочуття, адже навіть незначне зміщення часу порушує роботу біологічного годинника. Як наслідок — підвищена чутливість і емоційність, порушення сну та загострення хронічних захворювань. Тому в Київраді ставлять під сумнів доцільність переходу на літній час”, — наголошується в тексті.
Проект рішення буде розглядатися на пленарному засіданні Київради.
Зазначимо, проти ночі на останню неділю березня, з 25 на 26 число, Україна перейде на літній час — о 03:00 стрілки годинника переведуть на одну годину вперед.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас