Між Суданом і Того: Україна опустилася в світовому рейтингу щастя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Між Суданом і Того: Україна опустилася в світовому рейтингу щастя

Особисті фінанси
2018
Україна зайняла 138-е місце серед 156 країн за рівнем щастя, йдеться у Всесвітній доповіді про щастя підрозділу ООН з пошуку рішень стабільного розвитку.
Автори опублікованого звіту відштовхувалися від таких критеріїв, як очікувана тривалість життя, соціальна підтримка, корупція. Індекс рівня щастя в різних країнах, який розраховується для визначення їх місця в рейтингу, складається з декількох економічних показників – рівня безробіття, інфляції, рівня ВВП і міграції, які впливають на те, наскільки комфортно людям жити в своїй країні.
Українці, за підрахунками укладачів нинішнього рейтингу, який охоплює 2015-2017 роки, стали відчувати себе менш щасливими, опустившись на 138-е місце з 132-го, яке Україна займала в торішньому рейтингу за 2014-2016 роки. На рівень щастя українців вплинули такі фактори, як доходи, відчуття свободи і довіри, тривалість життя, соціальний захист і щедрість.
Україна зайняла місце між Суданом і Того. Молдова, друга найбідніша в Європі країна, на 67-му місці, Грузія зайняла 128-е місце, а Росія і Казахстан виявилися 59-ю і 60-ю країнами в рейтингу. З пострадянських держав найвище місце – 44-е – зайняв Узбекистан.
Найвищий індекс щастя у Фінляндії. На другому місці Норвегія, третьому – Данія. Далі йдуть Ісландія, Швейцарія, Нідерланди, Канада, Нова Зеландія, Швеція та Австралія.
Замикають рейтинг в основному африканські держави – Південний Судан, Центрально-Африканська Республіка та Бурунді.
Звіти про “світове щастя” готуються щорічно до Міжнародного дня щастя, який відзначається 20 березня.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас