Сенат США схвалив законопроект, що пом'якшує обмеження для банківського сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США схвалив законопроект, що пом'якшує обмеження для банківського сектора

Світ
374
Американський Сенат схвалив план звільнення невеликих і середніх за розміром банків від найбільш суворих вимог, передбачених законом Додда-Френка про фінансову реформу від 2010 року.
Таким чином, американські законодавці зробили важливий крок до пом’якшення обмежень для фінансового сектора, введених після фінансової кризи, пише газета The Wall Street Journal.
Законопроект, схвалений Сенатом, передбачає збільшення до $250 млрд з $50 млрд планки для обсягу банківських активів, з якої фінінститут стає системно значущим. Це звільнить American Express Co., BB&T Corp., KeyCorp і інші банки від суворих вимог і витрат, передбачених для системно важливих фінкомпаній, число яких скоротиться до 12 з 38.
Крім того, на банки з активами менше $10 млрд не поширюватиметься положення про обмеження операцій на ринку за рахунок власних коштів (так зване “правило Волкера”).
Крім цього, банкам, що видають за рік менше 500 іпотечних кредитів, не доведеться надавати регуляторам дані про кількість кредитів, виданих особам тієї чи іншої раси, а також з тим чи іншим рівнем доходів, за відсутності явних сигналів кредитної дискримінації в фінкомпанії.
Автори законопроекту стверджують, що пом’якшення обмежень сприятиме зростанню кредитування і надасть підтримку економіці США. Однак його опоненти побоюються повернення непотрібних фінансових ризиків і негативних наслідків для споживачів.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас