Прямі фінансові інвестиції Китаю за кордоном зросли на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прямі фінансові інвестиції Китаю за кордоном зросли на 25%

Світ
135
Прямі інвестиції Китаю в нефінансовий сектор за кордоном у січні-лютому збільшилися на 25,2% щодо того ж періоду минулого року і склали $16,82 млрд, повідомило міністерство торгівлі країни.
Китайські інвестори вклали кошти в 1429 компаній в 135 країнах і регіонах світу.
У тому числі $2,15 млрд було інвестовано у державах, розташованих уздовж “Поясу і шляху”. Даний показник зріс на 20,1% щодо січня-лютого 2017 року.
Основний потік інвестицій був спрямований в такі сектори, як гірничовидобувна промисловість, лізинг, бізнес-послуги, обробна промисловість та ІТ-послуги.
В останні роки ПІІ Китаю зростали швидкими темпами. Однак на тлі нераціональності зовнішньої інвестиційної діяльності китайська влада була змушена посилити правила, що регулюють дану сферу, і рекомендували компаніям бути більш обачними при прийнятті інвестиційних рішень, зазначає агентство “Сіньхуа”.
У серпні 2017 року Держрада КНР опублікувала документ, згідно з яким зовнішні інвестиції в такі сектори, як нерухомість, готелі, кінотеатри і розважальний бізнес, будуть обмежені, а у сфері азартних ігор – повністю заборонені.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас