Fitch підвищило прогноз цін на нафту на 2018-2019 рр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило прогноз цін на нафту на 2018-2019 рр.

Енергетика
632
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило прогноз середньої ціни нафти марок Brent і WTI на найближчі два роки.
В рамках базового сценарію аналітики очікують тепер, що Brent в 2018-2019 роках в середньому буде коштувати $57,5 ​​за барель і WTI – $55 за барель. Таким чином, прогноз на поточний рік був підвищений на $5 за барель і на наступний рік – на $2,5 за барель.
Як вважає Fitch, нафтові котирування збережуться на цих рівнях і в довгостроковій перспективі.
“Угода про скорочення виробництва країнами ОПЕК+ поліпшила короткостроковий прогноз для цін на нафту, але зростання сланцевого видобутку в США” має призвести до надлишку палива в цьому році, йдеться в звіті. “Ми вважаємо, що це, швидше за все, призведе до нового падіння цін нижче $60 за барель, а здатність сланців задовольнити значну частину зростання світового попиту буде підтримувати ціни в діапазоні $50-60 за барель в довгостроковій перспективі”, – заявляє агентство.
За прогнозом аналітиків Fitch, видобуток нафти в США, включаючи газовий конденсат, збільшиться не менш ніж на 1,5-1,7 млн ​​барелів на добу в 2018 році.
“Це, ймовірно призведе до того, що світове виробництво нафти перевищить попит в поточному році, і нафтові котирування знову впадуть нижче $60 за барель. Ми також вважаємо, що сланцевий видобуток в США має потужності для задоволення значної частини зростаючого попиту принаймні наступні кілька років, що буде стримувати ціни нижче $60 за барель в довгостроковій перспективі”, – повідомляється в огляді.
Виконання зобов’язань країнами ОПЕК+ в рамках угоди про обмеження видобутку має залишатися досить сильним протягом 2018 року, в основному, завдяки Саудівській Аравії і Росії. Проте, в довгостроковій перспективі здатність ОПЕК контролювати виробництво і ціни знаходиться під питанням, враховуючи, в тому числі небажання країн, які беруть участь в угоді, поступатися часткою ринку американським сланцевим виробникам.
Зміна короткострокових прогнозів навряд чи приведе до широкомасштабного перегляду рейтингів нафтових і газових компаній, зазначається також у документі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас