Євро дешевшає на заявах Драгі, долар також в мінусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дешевшає на заявах Драгі, долар також в мінусі

Валюта
1138
Курс долара США знижується до більшості світових валют на новині про відставку голови Держдепартаменту Рекса Тіллерсона і статданих, при цьому євро також переважно дешевшає на заявах голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі.
Пара євро/долар в середу торгується на рівні $1,2385 у порівнянні з $1,2390 на закриття попередньої сесії.
Курс долара до єни становить 106,38 єни проти 106,58 єни напередодні. Вартість євро до єни становить 131,76 єни в порівнянні з 132,05 єни за підсумками попередньої сесії.
Як повідомлялося напередодні, президент США Дональд Трамп оголосив про звільнення Р. Тіллерсона з посади голови Держдепартаменту США. Його посада дісталася директору ЦРУ Майку Помпео, якого змінить Джина Хаспел, перша в історії жінка на чолі розвідуправління США.
Крім того, ринок продовжує оцінювати статдані про інфляцію у США, які дозволяють припустити, що підвищення ставок Федеральної резервної системи (ФРС) буде поступовим.
Споживчі ціни (індекс CPI) в США в лютому збільшилися на 2,2% в річному вираженні і на 0,2% в порівнянні з попереднім місяцем. У січні ціни зросли на 2,1% і 0,5% відповідно.
У середу також стало відомо, що роздрібні продажі в США в лютому знизилися всупереч очікуванням другий місяць поспіль – як і в січні, скорочення склало 0,1% порівняно з попереднім місяцем, хоча консенсус-прогноз аналітиків, опитаних Dow Jones, передбачав підвищення на 0,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас