Звільнення Тіллерсона: реакція американських ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звільнення Тіллерсона: реакція американських ринків

Фондовий ринок
1046
Американські ринки різнопланово відреагували на новину про те, що президент США Дональд Трамп звільнив ще одного кращого гравця своєї команди – держсекретаря Рекса Тіллерсона.
Про це повідомляє Reuters. За даними агентства, на тлі звільнення Тіллерсона індекс долара, який вимірює долар проти шести інших світових валют, знизився до триденного мінімуму. DXY і означав, що S&P 500 відкрився більш пригніченим, ніж очікували раніше трейдери.
“Те, що ми бачимо тут, полягає в тому, що люди в адміністрації США з більш поміркованою лінією мислення витісняються, тому це додає занепокоєння щодо того, що тут відбуваються більш радикальні зрушення”, – сказав керівник стратегії макросів Рабобанку Елвін де Гроот.
10-річна прибутковість Казначейства США впала на 3 базисні пункти і востаннє торгувалася на рівні 2,84% US10YT = RR, що також знижувався через уповільнення інфляції. Індекс акцій MSCI All-Country World, який відстежує частку в 47 країнах, був на 0,1% вище до 1305 GMT, а європейські акції трохи знизилися. Світовий індекс відновив приблизно половину своїх втрат, спричинених вибухом в запасах в лютому. Продаж відбулася на тлі посилення цифр заробітної плати в США, які, як інвестори побоювалися, можуть влитися в інфляцію і підштовхнути центральний банк США до більш швидких темпів посилення грошово-кредитної політики. Підбиваючи свої прогнози глобального зростання, Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) заявила, що ФРС, ймовірно, доведеться підвищувати відсоткові ставки чотири рази в цьому році у міру зростання інфляції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас