Довіра бізнесу до економіки США досягла рекорду - Business Roundtable — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра бізнесу до економіки США досягла рекорду - Business Roundtable

Світ
346
Довіра керівників найбільших американських компаній до економіки країни в першому кварталі 2018 року досягла найвищих позначок за весь час спостережень, тобто за 15 років, свідчать дані щоквартального опитування асоціації Business Roundtable (BRT).
Топ-менеджери позитивно відреагували на податкові реформи і пом’якшення регулювання за президента США Дональда Трампа.
Індекс піднявся до 118,6 пункту з 96,8 пункту кварталом раніше. Попередній рекорд був встановлений на позначці 113 пунктів у 2011 році. Середнє значення індикатора за весь час збирання даних – 81,2 пункту.
Опитування CEO проводилося ще в лютому, до того як Д. Трамп оголосив про обмежувальні мита на сталь і алюміній, які, на думку експертів, можуть негативно позначитися на настроях у вищому керівництві компаній.
“Над економічним прогресом, досягнутим завдяки пом’якшенню регулювання і реформі податкового кодексу, нависла загроза. Вживаючи заходів щодо обмеження міжнародної торгівлі, адміністрація Трампа ризикує підірвати економічний прогрес і завдати шкоди американським працівникам і компаніям, які залежать від зовнішньої торгівлі”, – наводяться в повідомленні BRT слова голови організації Джошуа Болдена.
Всі три компоненти індексу довіри Business Roundtable зараз знаходяться на історичних максимумах. Індикатор планів наймання нових співробітників зріс на 22,8 пункту в порівнянні з IV кварталом, до 98,5 пункту; показник планування капвкладень збільшився на 22,7 пункту – до 115,4 пункту; очікування продажів досягли 141,9 пункту (+19,9 п. п.).
Крім того, голови провідних компаній поліпшили прогноз зростання ВВП США в 2018 році з 2,5% до 2,8%.
“Виражені в діях результати опитування означають зростання кількості робочих місць і нові можливості для всіх американців”, – заявив голова BRT Джеймі Даймон, який також є CEO найбільшого за обсягом активів банку СШАJPMorgan Chase & Co.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас