НБУ реалізував отриману в рахунок погашення боргів банків перед регулятором нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ реалізував отриману в рахунок погашення боргів банків перед регулятором нерухомість

Казна та Політика
249
Національний банк України успішно реалізував об’єкт нерухомого майна, отриманий в рахунок погашення боргів банків перед регулятором.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Згідно з ним, Національний банк отримав об’єкт нерухомого майна у власність у 2016 році в рахунок погашення боргу за кредитами, наданими банкам України.
“Це перша в поточному році успішно реалізована угода з майном, яке Національний банк отримав в рахунок погашення боргів банків перед регулятором. На сьогоднішній день НБУ володіє нерухомим майном, отриманим в рахунок погашення боргів банків, на суму близько 31 млн гривень (ринкова вартість активів, за якою планується реалізація об’єктів)”, – прокоментував заступник голови Національного банку Роман Борисенко.
Також, за його словами, зараз в процесі прийняття на баланс перебуває ще кілька об’єктів нерухомості.
“Всі ці активи повинні бути прозоро реалізовані, що дозволить частково повернути надане Національним банком рефінансування”, – сказав Борисенко.
Продаж здійснено 29 січня 2018 через Zakupki.Prom.ua – майданчик державних і комерційних торгів, що є офіційним учасником системи електронних державних закупівель ProZorro.
Згідно з повідомленням регулятора, вартість продажу за результатами аукціону в системі електронних торгів, які завершилися перемогою ТОВ “Укрбуд девелопмент”, становила близько 112,6 млн гривень (без ПДВ).
Наголошується, що Національний банк уклав відповідний договір купівлі-продажу з переможцем відкритих торгів 13 лютого 2018 року.
У 2014 році Національний банк почав внутрішню реформу з трансформації і скорочення персоналу з передачею непрофільних активів.
Національний банк продовжить відчужувати непрофільні активи і оптимізувати кількість нерухомого майна в 2018 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас