"Нафтогаз" від Росії вимагає ще 8 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" від Росії вимагає ще 8 млрд доларів

Енергетика
1978
“Нафтогаз” в рамках позову в трибунал при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі про захоплення Росією активів в Криму вимагає вже $8 млрд. Про це заявив головний комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко, пише Сьогодні.
За його словами, зазначена сума враховує відсотки.
“Вже в цьому році можемо виграти до $8 млрд. Але потім постане питання, як [їх] забрати. $5 млрд було без відсотків, $8 млрд – з очікуваними відсотками”, – зазначив Вітренко.
Нагадаємо, у вересні 2017 року “Нафтогаз України” подав позов проти Росії за Крим. Тоді Вітренко оцінював суму позову в $5 млрд без відсотків та в $7 млрд з урахуванням відсотків.
“Нафтогаз” вимагає відшкодування за захоплення:
наземної і транспортної інфраструктури, зокрема газотранспортної системи півострова з Глібовським підземним сховищем газу (ПСГ), в якому на момент анексії знаходилося 600 млн куб. м газу;
90 морських газових і нафтових свердловин;
восьми морських стаціонарних платформ;
восьми блоків-кондукторів;
370 км морських газових трубопроводів;
31 плавзасобу, з яких чотири – бурові платформи.

Довідка Finance.ua:

  • «Газпром» вирішив розірвати контракти з «Нафтогазом».
  • Петро Порошенко заявив, що контракт між «Газпромом» і «Нафтогазом України» не передбачає права його розірвання в односторонньому порядку.
  • 1 березня «Укртрансгаз» заявив про низький тиск в магістральних газопроводах на вході в українську ГТС. Після чого компанія «Нафтогаз україни» звернулася з проханням до українців прикрутити тиск в котлах через дії російського «Газпрому».
  • НАК «Нафтогаз України» вирішив терміново купувати газ у польської компанії PGNiG після відмови російського ВАТ «Газпром» здійснювати поставки газу в Україну.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас