"Епіцентр К" займає 53% київського роздрібного ринку будматеріалів – АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Епіцентр К" займає 53% київського роздрібного ринку будматеріалів – АМКУ

Фондовий ринок
1309
Мережі будівельних DIY-гіпермаркетів “Епіцентр К” та “Нова Лінія”, що входять до групи компаній (ГК) “Епіцентр”, займають домінуючу позицію на ринку роздрібної торгівлі будівельними матеріалами у Києві та Київській області.
Згідно з річним звітом Антимонопольного комітету України (АМКУ) за 2017 рік, частка торгової мережі “Епіцентр К” на ринку Києва становить 53%, “Нової Лінії” – 1,6%. При цьому друге місце в столиці займає французька мережа “Леруа Мерлен” (9,3%).
ГК “Епіцентр” домінує і в Київській області: частка “Епіцентр К” – 29,3%, “Нової Лінії” – 29,8%.
За інформацією АМКУ, основними гравцями ринку роздрібної торгівлі будівельно-господарськими товарами в Києві та регіоні, крім згаданих, є ТОВ “Олді” (2,5% у Києві, 5,7% – області), ТОВ “БудМакс” (0,24%), ДП ТОВ “Агромат Сервіс” (4,3% у Києві, 1,5% – в області), ПФ “Анжіо” (0,62% у Києві).
“Незважаючи на істотну кількість гравців на даному регіональному ринку, ринкова влада (в 2017 році – ред.) належала єдиному об’єкту господарювання ТОВ “Епіцентр К” та ТОВ “Нова Лінія”. При цьому наявність ринкової влади не є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Поки що в діях (ГК “Епіцентр” – ред.) комітет не виявив ознак порушень”, – йдеться у звіті АМКУ.
Згідно з даними офіційних веб-сайтів рітейлерів, станом на 12 березня 2018 року “Епіцентр К” включає 10 гіпермаркетів в Києві і області, “Нова Лінія” – два гіпермаркети, “Олді” – чотири магазини, Leroy Merlin – чотири.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас