Бельгійський регулятор опублікував список підозрілих криптовалютних бірж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгійський регулятор опублікував список підозрілих криптовалютних бірж

Фінтех і Картки
1060
Бельгійський фінансовий орган опублікував список з 19 криптовалютних торгових платформ, які підозрюються в шахрайській діяльності.
За словами Управління фінансових послуг і ринків Бельгії (FSMA) щодо цих бірж неодноразово надходили скарги і запити від користувачів. До того ж, на цих платформах були виявлені ознаки шахрайства:
01crypto, Btc-cap, Capital-coins, Coinquick, Cryptavenir, Crypto-banque, Crypto-infos, Cryptos.solutions, Cryptos-currency, Ether-invest, Eurocryptopro, Finance-mag, Gme-crypto, Gmtcrypto, Good-crypto, Mycrypto24, Nettocrypto, Patrimoinecrypto, Ydconsultant.
Цей список не містить переліку всіх сумнівних криптотовалютних платформ – тільки ті, на які користувачі написали заяви.
FSMA зазначило, що протягом останніх тижнів в Інтернеті з’явилося безліч платформ, які використовують один і той же метод залучення інвесторів. “Вони заявляють, що пропонують найкращу або одну з найкращих торгових платформ, на якій як інвестори-початківці, так і професіонали можуть миттєво приступити до торгів з повною впевненістю”.
Скарги, отримані FSMA, включають клієнтів, які не можуть повернути свої інвестовані гроші, а також тих, хто не може зв’язатися з компанією після вкладення коштів: «Я інвестував через платформу, яка стверджувала, що має ліцензію. Коли я попросив повернути мої гроші, мені було обіцяно, що це відбудеться в певну дату. Проте, я так нічого і не отримав. Більше того, у мене більше немає доступу до свого облікового запису», – цитує FSMA одного з користувачів.
Як зазначили в FSMA, більшість цих компаній були засновані менше року тому.
Агентство також підкреслило, що інвестори повинні «побоюватися обіцянок надмірного прибутку. Якщо обіцянка звучить занадто добре, щоб бути правдою, то, швидше за все, так і є».
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас