У Британії відмовилися від скандального "податку на латте" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії відмовилися від скандального "податку на латте"

Світ
836
Британський уряд не підтримав ініціативу парламентаріїв ввести збір до 25 пенсів (близько 9,5 грн) на одноразовий посуд, що використовується в кав’ярнях. Відповідний лист канцелярія уряду направила комітету палати громад з навколишнього середовища, який запропонував ввести так званий “податок на латте”, пише Сьогодні.
Комітет запропонував податок на одноразові стаканчики для кави на початку грудня, заявивши в доповіді про те, що щорічно в Британії викидається 2,5 мільярда таких стаканів, що призводить до забруднення природи. Зібрані кошти пропонувалося спрямувати на поліпшення британської інфраструктури переробки сміття та модернізацію переробних заводів. Також комітет запропонував встановити мету: добитися повної переробки всіх одноразових стаканів до 2023 року. Якщо цього досягти не вдасться, уряд, згідно з доповіддю, має заборонити подавати каву в одноразовому посуді.
При цьому комітет у доповіді називав надання знижок споживачам, які використовують для купівлі кави “на винос” власний багаторазовий посуд, неефективним заходом. За даними комітету, такою можливістю користуються тільки 1-2% покупців. Разом з тим, введення плати у 5 пенсів за пластикові пакети в супермаркетах призвело до зниження обсягу використання пластикових пакетів на 83% вже в перший рік.
Також уряд відкинув пропозицію комітету повністю заборонити продаж кави в одноразовому посуді, якщо за наступні 5 років не вдасться реалізувати систему переробки 100% такого посуду, що використовується в Британії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас