Нижче просто нікуди: Moody's знову знизило рейтинг Венесуели — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нижче просто нікуди: Moody's знову знизило рейтинг Венесуели

Світ
544
Рейтингове агентство Moody’s знизило рейтинг Венесуели до нижчої ступені, при цьому змінивши прогноз з негативного на стабільний.
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service знизило довгострокові рейтинги емітента в іноземній і національній валютах Венесуели до найнижчої позначки “C” з рівня “Caa3”, інформує Прайм “з посиланням на повідомлення агентства.
Водночас прогноз рейтингів змінено з негативного на стабільний. Зниження рейтингу обґрунтовується декількома факторами.
По-перше, Moody’s очікує, що нинішня складна ситуація з платоспроможністю Венесуели призведе до великих втрат для власників облігацій. По-друге, агентство вважає обмеженою здатність Венесуели реструктурувати свою заборгованість, враховуючи тиск з боку діючих санкцій США.
“Рейтингова дія говорить про те, що, на думку Moody’s, здатність Венесуели обслуговувати свій основний борг і відсотки по ньому буде залишатися зниженою, а втрати держателів облігацій будуть дуже високими і, швидше за все, перевищать 65%”, – зазначає агентство.
Moody’s додає, що суверенний рейтинг Венесуели може бути підвищений з дефолтного рівня “C”, якщо реструктуризація боргу країни зможе забезпечити їй обсяг грошових коштів, достатній для покращення ситуації з нестачею ліквідності в іноземній валюті та відновлення обслуговування боргу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас