МВФ: настав час відкрити ринок землі в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: настав час відкрити ринок землі в Україні

Аграрний ринок
3961
Земельна реформа в Україні залишається пріоритетною для Міжнародного валютного фонду (МВФ), незважаючи на те, що вимогу щодо її реалізації було відкладено.
Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв’ю журналу “Новое время”.
“Земельна реформа – один з ключових елементів програми реформ, підтримуваних Фондом. У середині минулого року ми погодилися з тим, що для підготовки земельної реформи потрібно більше часу, адже вона повинна бути успішною. Час запровадити ринок землі вже настав, і ми чекаємо подання законопроекту про масштабну земельну реформу до Верховної Ради”, – зазначив Люнгман.
Нагадаємо, в грудні 2017 року Верховна Рада ухвалила політичне рішення про продовження мораторію на продаж с/г земель. Рішення є символічним – ринок землі все одно не може запрацювати, поки не буде ухвалено відповідне законодавство.
Раніше в Міністерстві аграрної політики назвали ймовірну вартість гектара після скасування мораторію. Так, ціна одного гектара землі сільськогосподарського призначення в Україні в разі скасування мораторію на її продаж може скласти 50-60 тисяч гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Заборона продавати і купувати сільгоспземлі була запроваджена ще в 2002 році. Відтоді її продовжували вже дев’ять разів.
  • Нинішній термін дії мораторію – до 1 січня 2019 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас