Підраховано, скільки грошей витрачено на подолання наслідків конфліктів за останні 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підраховано, скільки грошей витрачено на подолання наслідків конфліктів за останні 10 років

Світ
327
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що міжнародна спільнота витратила за останні 10 років на гуманітарну та миротворчу діяльність, а також на надання допомоги біженцям 233 мільярди доларів.
На його думку, таких витрат можна уникнути, якщо перейти від практики “гасіння пожеж” до їх запобігання, шляхом превентивної дипломатії.
“Всі ці фінансові витрати ми можемо заповнити, а от людські життя вже не повернемо. І тому замість того, щоб реагувати на кризи, ми повинні вкладати більше коштів в їх запобігання”, – заявив голова ООН.
Так, згідно з недавнім дослідженням Світового банку, ефективні превентивні заходи дозволять міжнародній спільноті економити від 5 до 70 мільярдів доларів на рік.
Також Антоніу Гутерріш закликав держави-члени ООН вдвічі збільшити статутний капітал Фонду миру, який зараз становить 250 мільйонів доларів. Це необхідно, щоб організація могла чинити “послідовну, всебічну і комплексну підтримку, працюючи з державами-членами та іншими партнерами до, під час і після конфлікту”.
Додамо, що виділені кошти з Фонду ООН йдуть на проекти, які повинні запобігти “сповзанню” постконфліктних держав у вир нової хвилі насильства.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас