Lego скоротив річні виручку і прибуток вперше з 2004 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lego скоротив річні виручку і прибуток вперше з 2004 року

Фондовий ринок
311
Данський виробник іграшок Lego A/S за підсумками 2017 року скоротив як виручку, так і операційний прибуток, що відзначено вперше за 13 років.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, річна виручка зменшилася на 8%, до 35 млрд данських крон ($5,8 млрд), операційний прибуток скоротився на 16%, до 10,4 млрд крон. Зниження річних показників зафіксовано вперше з 2004 року, коли Lego перебувала на межі банкрутства.
У вересні минулого року Lego, яка як і раніше залишається найприбутковішим в світі виробником іграшок, заявила про плани “перезавантаження” бізнесу, які передбачали скорочення близько 1,4 тис. робочих місць, головним чином, до кінця 2017 року.
Зниження виручки в минулому році в компанії пояснюють, зокрема, “розчищенням складських запасів продукції”.
Глобальні продажі продукції Lego були на рівні попереднього року, причому до кінця року був зафіксований підвищувальний тренд в продажах, відзначають в компанії.
Головний виконавчий директор компанії Нільс Крістіансен, який обійняв цю посаду в жовтні минулого року, заявив, що незадоволений річними фінансовими показниками Lego.
“Проте в кінці року наші позиції покращилися. У грудні було зафіксовано зростання продажів на семи з 12 найбільших ринків компанії, і ми почали 2018 рік з більш розумними запасами продукції. В цьому році ми маємо намір стабілізувати наш бізнес й інвестувати у створення стійкого зростання на довгострокову перспективу”, – заявив Н.Крістіансен.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас