"Газпром" офіційно повідомив Україну про початок розірвання газових контрактів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" офіційно повідомив Україну про початок розірвання газових контрактів

Енергетика
5673
“Газпром” в понеділок офіційно направив повідомлення в “Нафтогаз України” про початок процедури розірвання контрактів на постачання і транзит газу через Стокгольмський арбітраж, заявив голова російської компанії Олексій Міллер журналістам.
“Стокгольмський арбітражний суд, керуючись подвійними стандартами, ухвалив асиметричне рішення щодо контрактів на постачання і транзит газу з “Нафтогаз України”. Таким чином, рішення Стокгольмського арбітражу істотно порушило баланс сторін за даним контрактом”, – заявив голова “Газпрому”.
“При цьому арбітраж своє рішення аргументував різким погіршенням економічного становища на Україні. Ми категорично проти, щоб за наш рахунок вирішувалися економічні проблеми в Україні. У такій ситуації для “Газпрому” продовження дії цих контрактів є економічно невигідним і недоцільним. “Газпром” змушений негайно розпочати процедуру розірвання даних контрактів в судовому порядку”, – нагадав О. Міллер.
В кінці лютого завершилася багаторічна суперечка між компаніями в Стокгольмському арбітражі, який зобов’язав “Газпром” доплатити НАК “Нафтогаз України” $4,63 млрд за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту. Таким чином, за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на постачання і транзит газу “Газпром” повинен доплатити НАК $2,56 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас