Зростання безготівкових розрахунків в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання безготівкових розрахунків в Україні (інфографіка)

Фінтех і Картки
1088
За даними Національного банку, на початок 2018 року частка безготівкових розрахунків у загальному обсязі досягла майже 40%.
Відзначимо, в січні цього року уряд схвалив Концепцію розвитку цифрової економіки, тобто такої, яка базується на комп’ютерних технологіях глобальної мережі інтернет. У документі йдеться про амбітні плани покриття до 2020 року понад 70-80% території України широкосмуговим інтернетом, цифровізацію освіти, медицини, транспорту і громадської безпеки. Особливе місце в концепції займає безготівкова економіка.
Тому громадяни все частіше користуються готівкою. За підрахунками НБУ, в минулому році українці здійснили 2,3 млрд операцій з використанням платіжних карток на суму 835 млрд гривень. Найпопулярніші – розрахунки в магазинах і в інтернеті, перекази грошей з картки на картку. Через банк нараховують заробітну плату, пенсії, стипендії, допомоги при народженні дитини.
Кількість операцій зростає у міру збільшення кількості карток. На початок 2018 року кількість активних платіжних карток досягла 35 млн штук і, за прогнозами уряду, буде зростати далі.
Зростання безготівкових розрахунків в Україні (інфографіка)
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас