Транзиту газу до ЄС через Україну до розірвання контракту Газпрому і Нафтогазу ніщо не загрожує - Міненерго РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транзиту газу до ЄС через Україну до розірвання контракту Газпрому і Нафтогазу ніщо не загрожує - Міненерго РФ

Енергетика
2183
Голова Міненерго РФ Олександр Новак запевнив єврокомісара з енергетики Мароша Шефчовича, що транзиту російського газу в Європу через Україну до моменту розірвання контракту між “Газпромом” (MOEX: GAZP) і “Нафтогазом” ніщо не загрожує, повідомив представник Міненерго.
Голова російського Міненерго зі свого боку запевнив, що “транзит газу з Росії до Європи не перебуває під загрозою, транзит залишається таким же надійним, як і в минулому”, передав слова міністра представник російського відомства.
“До моменту розірвання контракту між “Газпромом” і “Нафтогазом” в судовому порядку транзиту газу через Україну ніщо не загрожує”, – додав він.
Російська сторона виконує всі свої зобов’язання з постачання газом європейських споживачів, підтвердила в суботу увечері “Інтерфаксу” офіційний представник Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен.
А.-К. Ітконен нагадала, що заступник голови Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович зв’язувався з представниками України і Росії.
“Протягом вчорашнього дня і сьогодні він звернувся до прем’єр-міністра України Гройсмана, президента “Нафтогазу” Коболєва і міністра енергетики Росії Новака”, – уточнила прес-секретар.
За її словами, що стосується ситуації в Україні, “Нафтогаз” проінформував заступника голови ЄК про те, що “сьогоднішня ситуація перебуває під контролем і добре регулюється після вжиття урядом спеціальних заходів, а “Нафтогаз” укладає контракти на додаткові обсяги газу з Польщі, що забезпечує стабільне газопостачання для внутрішніх цілей”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас