Nokia представила модульну розумну куртку для рятувальників (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia представила модульну розумну куртку для рятувальників (відео)

Технології&Авто
470
Компанія Nokia розробила модульну «розумну» куртку для рятувальників і працівників інших оперативних служб, повідомляє Engadget. У ній передбачено кілька відсіків для змінних модулів з термометром, пульсометром, GPS-трекером або іншими датчиками, дані з яких відображаються на вбудованому екрані і відсилаються на базову станцію для спостереження за рятувальником у реальному часі.
Під час екстрених ситуацій, наприклад, пожеж або перестрілок, перші рятувальники або поліцейські, які прибули на місце події, наражаються на особливу небезпеку і можуть бути заблоковані і втратити зв’язок з іншими співробітниками. Через це для їх відстеження застосовують рації і GPS-маяки, які допомагають знайти їх у разі втрати зв’язку. Але зазвичай вони являють собою великі та незручні окремі пристрої.
Компанія Nokia разом з розробником програмного забезпечення GINA і виробником одягу Kolon створили для працівників екстрених служб «розумну» куртку CHASE Lifepool FR. Зовні вона схожа на звичайну куртку рятувальників, але відрізняється від неї кількома відсіками для модулів з датчиками, розташованими на рукаві, плечі і грудях. В залежності від завдань в ці відсіки можна вставити різні датчики, наприклад, рятувальники можуть використовувати GPS-трекер, а також датчик температури і чадного газу, а поліцейський може закріпити на грудях модуль з камерою.
Для зчитування даних в деяких модулях передбачено екран і кнопки. Крім цього, всі дані в реальному часі пересилаються на базову станцію для відстеження стану рятувальника або його пошуків за сигналами GPS. Поки що компанія показала лише прототип, але вона збирається випустити серійну версію куртки протягом півтора року.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас