Австралійці почнуть друкувати вибухівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійці почнуть друкувати вибухівку

Технології&Авто
563
Австралійські компанії DST і DefendTex зайнялися спільною розробкою адитивної технології, в якій в якості матеріалу для тривимірного друку будуть використовуватися вибухові речовини. Як повідомляє Defense Aerospace, всі роботи по проекту планується завершити протягом найближчих двох років.
Вибухові речовини через свій фізичний стан діляться на вісім основних видів: газоподібні, рідкі, гелі, суспензії, емульсії, тверді, пластичні й еластичні. Для військових цілей зазвичай використовуються вибухові речовини останніх трьох типів. Вибухові речовини формуються і упаковуються на заводі.
За словами міністра оборонної промисловості Австралії Хона Крістофера Пайна, тривимірний друк дозволить спростити виробництво зарядів вибухових речовин, включаючи твердопаливні збірки для ракет. При цьому адитивні технології можуть дозволити виготовляти вибухівку з покращеними властивостями. Інші подробиці про проект поки невідомі.
У березні минулого року Науково-дослідний центр озброєнь Армії США провів випробування надрукованої за допомогою 3D-принтера гранати, якою вистрілили з надрукованого ж гранатомета. Метою випробувань була спроба показати, що розвиток технологій тривимірного друку досяг тієї стадії, коли вони можуть бути використані для проектування і виготовлення надійних збройних систем.
Для друку гранатомета і гранат до нього армійські дослідники використовували кілька технологій тривимірного друку: пряме металеве лазерне спікання, друк із пластику й відливання пластику в воскові форми. В якості основи дослідники взяли стандартний армійський ручний гранатомет M203A1 калібру 40 міліметрів і навчальну гранату M781 до нього. Випробування пройшли успішно.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас