Є тіньові доходи: посол Канади не вірить статистиці про погане життя в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Є тіньові доходи: посол Канади не вірить статистиці про погане життя в Україні

Казна та Політика
4323
Посол Канади в Україні Роман Ващук вважає, що реальне економічне становище українців насправді краще від того, про яке свідчить офіційна статистика, оскільки багато громадян України мають тіньові доходи.
Про це він заявив у виступі під час публічної дискусії Центру “Нова Європа” на тему: “G7 в Україні: підтримка, критика чи критична підтримка?”.
“Багато українців живуть у “тіні”, але співчувають собі за офіційною статистикою. Так, з одного боку, потрібно говорити про проблеми, терпіння, страждання пенсіонерів і населення, що живе уздовж лінії розмежування в зоні конфлікту на Сході. Але також треба нагадувати тим людям, які переконані, що в Україні живуть лише на хлібі і воді, що ніде припаркуватися у “Ocean Plaza” в суботу і неділю”, – сказав Ващук.
Він зауважив, що українська реальність багатопланова і складна, вона не повністю зрозуміла ні українцям, ні канадцям як зовнішнім партнерам України.
У цьому контексті Ващук зазначив, що одне із завдань послів G7 в Україні – передавати в столиці своїх країн “всю складність і сукупність українського калейдоскопу вражень” та інформувати про певні кризові негативні аспекти, і про позитивні феномени, які тут є.
Пізніше, спілкуючись з журналістами, Ващук повідомив, що в Україні звикли нарікати на результати реформ. Водночас він звернув увагу на те, що катастрофічні економічні прогнози міжнародної та української преси 2014-2016 років не справдилися.
“Результатом є не лише те, що досягнуто, але й те, що ми встигли обійти як найгірший варіант. Ми говорили три роки тому про повний занепад української економіки, а тепер говоримо про проблеми її не досить активне зростання”, – наголосив посол Канади.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас