Малі модульні реактори від Holtec можуть з'явитись на АЕС України - меморандум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малі модульні реактори від Holtec можуть з'явитись на АЕС України - меморандум

Фондовий ринок
832
НАЕК «Енергоатом» та Holtec International (США) підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у використанні малих модульних реакторів SMR-160 в Україні.
Документ було підписано 28 лютого у місті Камден (США) президентом Енергоатома Юрієм Недашковським та президентом і головним виконавчим директором Holtec International – доктором Крісом Сінгхом, повідомляє прес-служба ДП “НАЕК “Енергоатом”.
У тексті Меморандуму зазначається, що він має на меті не лише ліцензування в Україні технології SMR-160 та подальше будівництво цих реакторів на АЕС України, а й часткову локалізацію виробництва обладнання для SMR-160 на українських підприємствах. Таким чином, йдеться у документі, співпраця між Енергоатомом та Holtec International сприятиме становленню України як провідного світового експортера реакторних систем, конструкцій та компонентів для малих модульних реакторів.
Як підкреслюється в Меморандумі, завдяки використанню пасивних систем безпеки реактори SMR-160 здатні забезпечити новий якісний рівень безпеки експлуатації АЕС.
З метою виконання Меморандуму передбачається створення спільного Координаційного комітету Енергоатома та Holtec International.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас