Дослідження показало, люди яких професій найчастіше розлучаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження показало, люди яких професій найчастіше розлучаються

Світ
2315
Нове дослідження встановило, що ймовірність розлучення залежить від професії.
Статистика показує, що 42 відсотки шлюбів сьогодні закінчується розлученням. При цьому, 34 відсотки подружніх пар розлучаються, не встигнувши відзначити 20-ту річницю весілля, пише НВ з посиланням на Independent.
Незважаючи на те, що неможливо передбачити з абсолютною точністю, як будуть розвиватися відносини тієї чи іншої подружньої пари, існують чинники, які можуть впливати на ймовірність розлучення.
Так, американський сайт Zippia, що спеціалізується на кар’єрі і пошуку роботи, провів дослідження, проаналізувавши дані Бюро перепису населення США. В результаті вдалося з’ясувати, що є професії, представники яких частіше від інших завершують стосунки розлученням.
Лідерами за кількістю розлучень стали військові. Згідно зі статистикою, вони на 30 відсотків частіше від інших розлучаються, не проживши в шлюбі 20 років. Автори дослідження пов’язують це з тим, що представники цієї професії частіше відчувають стрес, проводять мало часу з сім’єю і рідше бувають вдома. Це призводить до негативних наслідків для відносин, в числі яких – розлучення.
Попереднє дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі Journal of Population Economics, підтверджують ці дані. Так, раніше було доведено, що кар’єра військовослужбовця робить негативний вплив на відносини партнерів в сім’ї. Крім того, було встановлено, що чим рідше один з партнерів буває вдома – тим вища ймовірність розлучення.
У список найбільш несприятливих для шлюбу професій також увійшли автомеханіки і логісти.
Дослідження також визначило професії, представники яких розлучаються рідше від інших. Найнижчі показники розлучень спостерігалися у релігійних працівників, стоматологів і логопедів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас