Нацрада реформ схвалила законопроект про валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацрада реформ схвалила законопроект про валюту

Казна та Політика
661
Національна рада реформ розглянула та схвалила розроблений Національним банком України проект закону “Про валюту”.
Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка.
За словами глави держави, новий законодавчий акт запроваджує принцип “дозволено все, що не заборонено” і передбачає введення поступової, послідовної та гнучкої лібералізації на валютному ринку України, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей, а також ліквідується такий захід впливу, як зупинення зовнішньоекономічної діяльності.
Президент підкреслив, що даний законопроект є дуже важливим для бізнесу, а також стимулює розвиток економіки. “Всі вони одразу відчують полегшення відразу після прийняття закону. підприємець повинен робити бізнес конкурентоспроможним, а держава повинна допомагати і захищати підприємця”, – зазначив Порошенко.
Він також повідомив, що скасовано постанову КМУ “Про систему валютного регулювання і валютного контролю”, датовану 1992 роком.
“Минуло двадцять сім років. Світ пішов вперед. А у нас валютне регулювання зразка 92-го року”, – сказав президент і додав, що в Україні сьогодні понад 10 тис. підприємств-суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які щорічно проводять 2,5 тис. операцій на рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас