Робот в аеропорту Дубая повідомлятиме про підозрілих осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робот в аеропорту Дубая повідомлятиме про підозрілих осіб

Технології&Авто
206
Незабаром в аеропорту Дубая з’явиться робот, який буде виявляти і повідомляти про людей або діяльності, які здаються підозрілими.
Митниця аеропорту вже провела випробування можливостей такого робота. У найближчому майбутньому він буде встановлений в зоні прильоту.
Фахівець центру інновацій митниці Дубая Халід Аль Заруні (Khalid Al Zarooni) зазначив, що цей робот є однією з кращих інновацій його команди.
«Це андроїд. Він поки ще не введений повністю, хоча і пройшов пілотну фазу в аеропортах”, — повідомив він кореспонденту ресурсу Khaleej Times на Арабському інноваційному форумі. — Це, ймовірно, буде нашим найкращим нововведенням, коли він буде повністю запущений».
Заруні розповів, що перелік функцій нового робота включає розпізнавання облич, рентгенівське сканування і тепловий зір. Робот акумулює за допомогою цих функцій дані, використовуючи які, виробляє оцінку загрози, а потім, у разі необхідності, надсилає попередження в центр управління. У разі відсутності загрози робот буде просто вітати пасажирів, які прибувають в аеропорт.
У митниці аеропорту також є транспортний засіб для мобільного огляду, обладнаний сканером, підключеним до бази даних Інтерполу. Тому з виявленням злочинців у митниці особливих проблем немає, а робот-андроїд дозволить підвищити ефективність її роботи.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас