Міллер: Газпром "негайно" розпочинає процедуру розірвання контрактів з "Нафтогазом" на постачання і транзит газу в Стокгольмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Газпром "негайно" розпочинає процедуру розірвання контрактів з "Нафтогазом" на постачання і транзит газу в Стокгольмі

Енергетика
5464
“Газпром” після рішення Стокгольмського арбітражу не на свою користь заявив про ініціювання розірвання контрактів на постачання і транзит газу з НАК “Нафтогаз України”.
Про це журналістам заявив голова правління “Газпрому” Олексій Міллер.
“Стокгольмський арбітраж, керуючись подвійними стандартами, ухвалив асиметричне рішення за контрактами на поставку і транзит газу з НАК “Нафтогаз України”.
З його слів, таким чином, рішення арбітражу істотно порушило баланс інтересів сторін за даними контрактами.
“Арбітри аргументували своє рішення різким погіршенням стану української економіки. Ми категорично проти того, щоб за наш рахунок вирішувалися економічні проблеми України. У такій ситуації продовження дії контрактів для “Газпрому” є економічно недоцільним і невигідним”, – сказав він.
“Газпром” змушений негайно розпочати процедуру розірвання контрактів з НАК “Нафтогаз України” на постачання і транзит газу в Стокгольмському арбітражі”, – заявив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас