65% сьогоднішніх першокласників матимуть професії, яких ще не існує - OOH — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

65% сьогоднішніх першокласників матимуть професії, яких ще не існує - OOH

Світ
1095
Технічний прогрес та інновації породжують величезні зміни на ринку праці. За прогнозами експертів, приблизно 65% сьогоднішніх учнів початкової школи будуть працювати на посадах, яких ще не існує. Про це повідомляє прес-служба ООН.
Вже буквально до того моменту, коли вони закінчать школу, з’явиться близько двох мільйонів робочих місць в галузях, пов’язаних з технологіями, математикою і архітектурою. Виникнуть потреби в новому поколінні інженерів. Ці та інші проблеми обговорювали учасники конференції, яка була нещодавно організована під егідою міжнародної школи ООН.
Для участі в конференції з’їхалися школярі старших класів з багатьох країн світу, в тому числі з Німеччини, Бельгії, Китаю і Японії.
Перед учасниками конференції виступила перший заступник Генерального секретаря ООН Аміна Мохаммед, яка заявила, що світ стоїть на порозі четвертої індустріальної революції.
В одній з останніх доповідей Генсека ООН зазначається, що в кінці 2017 року в усьому світі налічувалося 2,41 млрд користувачів соціальних мереж. Ці мережі продовжують стрімко розширюватися. “За великим рахунком нові технології та інновації сприяють поліпшенню життя людей. Вони грають важливу роль в наших зусиллях по досягненню Цілей сталого розвитку, породжують нові можливості для побудови… процвітаючого та сталого майбутнього для всіх”, – додала перший заступник Генерального секретаря ООН.
У своїй нещодавній доповіді Генеральний секретар ООН попередив, що від 10% до 80% видів робіт у всьому світі в найближчі роки будуть виконувати роботи. І ці зміни вже відбуваються. Наприклад, в період з 2014 по 2016 рік компанія Amazon збільшила кількість своїх співробітників з 100 тис. до 350 тис., а кількість задіяних на її складах роботів – з 1400 до 45 тис.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас