"Нафтогаз" просить українців знизити температуру в будинках через брак газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" просить українців знизити температуру в будинках через брак газу

Енергетика
4056
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” просить українців знизити температуру в приміщеннях на 1-2 градуси для економії споживання газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії, передають Українські Новини.
“Вчора за 15 хвилин до початку поставки газу “Газпром” повідомив нам, що “я передумала”, а також знизив на 20% тиск в газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам… Мета – здійснити мрію або про “Україна замерзла”, або про “Україна – ненадійний транзитер і відбирає газ”. Це було б дуже доречно за два тижні до виборів самі знаєте кого… Давайте зробимо погано і зіпсуємо людині свято. Нам треба протриматися всього 3-4 дні, поки не пройдуть холоди. У кого є котли, зменшіть температуру в приміщенні на 1 градус вдень і на 2 градуси вночі”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, це дозволить знизити потребу в газі на 8-9%.
“Ми працюємо з місцевою владою, щоб комунальні тепловики в найближчі дні робили так само для будинків з централізованим опаленням”, – додали в компанії.
Зазначається, що підземні сховища газу працюють на максимальному режимі відбору, добувачі постачають газ в систему в нормальному режимі, інші потреби “Нафтогаз” закриває імпортом газу з Європи.
“Ваша допомога в зменшенні потреби в газі буде дуже доречною. Сьогоднішній день – найкритичніший”, – резюмують у компанії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас