Євростат порівняв жителів країн ЄС за рівнем добробуту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євростат порівняв жителів країн ЄС за рівнем добробуту

Особисті фінанси
2834
В Євросоюзі порівняли жителів різних регіонів за рівнем добробуту. Згідно з результатами дослідження, проведеного статистичною службою Європейського союзу Eurostat, в 19 регіонах співтовариства рівень добробуту населення значно вищий від середнього по ЄС.
В рамках дослідження різні регіони Євросоюзу порівнювалися по ВВП на душу населення в стандарті «купівельної спроможності», тобто з урахуванням різниці в цінах.
В результаті житель Західного Лондона в шість разів багатший за середнього європейця, а житель північно-західних районів Болгарії втричі бідніший.
Найкраще в ЄС живуть в західних районах Лондона, там ВВП на людину становить 611% від середнього по союзу. За ними з великим відривом ідуть піддані герцогства Люксембург (257% від середнього по ЄС), південно-східної Ірландії (217%), Брюсселя і Гамбурга (200%).
У 2016 році в 19 регіонах Євросоюзу ВВП на душу населення був на 50% і більше вище від середнього по ЄС. П’ять з цих регіонів – в Німеччині, три – у Великій Британії, два – в Австрії, по одному – в Бельгії, Нідерландах, Данії, Швеції, Ірландії, Франції, Чехії та Словаччині, а також весь Люксембург.
Найбідніші громадяни ЄС живуть у болгарському Північно-західному регіоні (29% від середнього по ЄС ВВП на душу населення). До нього за показниками наближається французький острів Майотта в Індійському океані (33%), ще два болгарські регіони (34%) і північний схід Румунії (36%).
З 21 регіону ЄС, в яких ВВП на душу населення нижче половини середнього по співтовариству, по п’ять знаходяться в Болгарії і Польщі, чотири в Угорщині, по три в Румунії і Греції і один у Франції.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас