Компанія Абрамовича продала "Южкокс" за $63 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Абрамовича продала "Южкокс" за $63 млн

Фондовий ринок
967
Російська гірничо-металургійна компанія Evraz продала 94,96% акцій українського коксохімічного заводу “Южкокс”. Про це повідомляє Uaprom, посилаючись на звіт компанії.
Згідно зі звітом компанії, угоду було закрито 19 грудня 2017 року, її вартість склала $63 млн з урахуванням $16 млн попереднього платежу, отриманого ще в 2016 році. Ім’я покупця не розголошується.
Саме з цієї дати даний актив вже не входить до групи Evraz.
При цьому Evraz визнав збиток від продажу “Южкоксу” в розмірі $91 млн, включаючи $132 млн кумулятивних втрат від курсових різниць.
Крім того, в звіті йдеться, що компанія в 2017 році завершила продаж інших непрофільних активів, зокрема українського ГЗК “Суха Балка” і Находкінського морпорту.
Нагадаємо, що Evraz у травні 2017 року розпочав процедуру продажу “Сухої Балки” групі DCH Group Олександра Ярославського. Планувалося, що угода буде закрита до кінця минулого року.
Водночас, згідно зі звітом, Evraz станом на 31 грудня 2017 року отримав за ГЗК тільки $94 млн з передбачених $109 млн.
Компанія стверджує, що їй недоплатили $15 млн від суми угоди плюс $3 млн дивідендів. При цьому Evraz очікує, що покупець виконає свої зобов’язання в 1 кварталі 2018 року.
Крім того, Evraz підтвердив, що отримав $556 млн збитків від продажу ГЗК “Суха Балка”.
До недавнього часу у Evraz в Україні було три активи: ПрАТ “Євраз – Дніпровський металургійний завод” (Дніпро), “Євраз Южкокс” і ПрАТ “Євраз – Суха Балка” (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.) Однак третє підприємство викупила група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського.
Акціонери “Євраз-ДМЗ” мають намір спрямувати кошти від додаткової емісії на модернізацію коксохіму і прокатного виробництва, будівництво МБЛЗ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас