Насіров за минулий рік заробив шість гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров за минулий рік заробив шість гривень

Казна та Політика
775
Згідно декларації Романа Насірова за 2017 рік, 6 гривень доходу він отримав у якості процентів по банківському вкладу в «Укргазбанку». Зарплатня дружини колишнього очільника ДФС Катерини Глімбовської склала майже 40 тисяч гривень і ще понад 9 млн вона отримала від передачі прав та обов’язків за договором про участь у Фонді фінансування будівництва.
Також Насіров задекларував 55 тисяч доларів і 1 млн 250 тисяч гривень грошових заощаджень. Для порівняння, у 2016 році готівкою він тримав 420 тисяч євро, 1 млн доларів і понад 4 млн гривень. Тобто виходить, що за рік він збіднів на понад 43 млн гривень. Очевидно, ці кошти були витрачені у березні минулого року на внесення застави – тоді за вихід Насірова на свободу було сплачено 100 млн гривень, половину з яких дала дружина, половину – тесть Олександр Глімбовський.
Із цінних речей 28 січня 2017-го, у день народження Катерини Глімбовської, у неї з’явився новий швейцарський годинник фірми Rolex. Ще один Breguet подарували 3 березня на день народження самому Насірову. Також подружжя задекларувало колекції вин, творів мистецтва й антикваріату, п’ять транспортних засобів, два будинки і чотири квартири.
Нагадаємо, 2 березня 2017 року Національне антикорупційне бюро затримало тодішнього голову ДФС Романа Насірова за підозрою у причетності до газових схем екс-нардепа Олександра Онищенка. За даними слідства, Насіров приймав безпідставні рішення про відтермінування рентної плати за видобування корисних копалин, чим завдав державі шкоди на 2 млрд гривень. Проте вже 16 березня він вийшов під заставу у розмірі 100 млн гривень.
В ході слідства також виявилось, що Роман Насіров має декілька паспортів, що і стало формальним приводом для його звільнення з посади голови ДФС 31 січня 2018 року.
Крім того, журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» з’ясували, що після надання податкової розстрочки фірмам Онищенка, Насіров відмовив у ній всім іншим компаніям. Про це йдеться в сюжеті Мар’яни Мотрунич «Відпущення боргів».
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас