1900 року більш ніж третина всіх американських автомобілів були електричними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

1900 року більш ніж третина всіх американських автомобілів були електричними

Технології&Авто
5513
Сьогодні великі автовиробники активно анонсують нові електромобілі, а окремі країни збираються повністю заборонити бензинові і дизельні автомобілі вже через 10-20 років. Однак якщо не брати в розрахунок Норвегію, то реальна частка ринку електромобілів на тлі класичних моделей все ще становить одиниці відсотків. Проте колись давним-давно кожен третій автомобіль в США приводився в рух електрикою.
Нагадаємо, що перші електричні автомобілі були створені ще в середині 1800 років, а вже у 1900 році вони займали перше місце за часткою ринку в США з результатом 33,842 примірників або 38% ринку. Найсмішніше, що, за даними Міністерства енергетики США, на першому місці з часткою 40% були не бензинові, а парові автомобілі, тоді як моделі на основі двигунів внутрішнього згоряння посідали лише третє місце з результатом всього 20%.
Цікаво, що електричні автомобілі особливо цінувалися жінками-водіями за відсутність шуму і вихлопних газів, а також більш легку процедуру старту в порівнянні з бензиновими автомобілями тих років. Електромобілі тих років, серед яких такі моделі, як Detroit Electric, Frichtle Electric, Baker Electric, Babcock Electric, Milburn Electric і інші, могли похвалитися запасом ходу на рівні 100-160 км (як популярні в Україні вживані Nissan Leaf минулого покоління).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас