Уряд посилив соціальний захист українських заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд посилив соціальний захист українських заробітчан

Казна та Політика
935
Кабінет міністрів України затвердив постанову, що посилює соціальний і правовий захист громадян України, які працевлаштовуються за кордоном. Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму засіданні 28 лютого, передає УНН з посиланням на Міністерство соціальної політики.
Зокрема, Кабмін ухвалив постанову “Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном”, яка передбачає посилення соціального і правового захисту громадян України, які працевлаштовуються за кордоном, та відповідальність ліцензіатів за порушення вимог Ліцензійних умов.
Документ конкретизує інформацію про умови праці, яку роботодавці повинні обов’язково вказати в трудовому договорі (контракті), а саме відомості про:
  • умови праці (в тому числі щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці);
  • оплату праці (у тому числі щодо розміру гарантованої заробітної плати);
  • відрахування з заробітної плати;
  • тривалість робочого часу і часу відпочинку;
  • термін дії трудового договору (контракту) та умови його розірвання.
“Найбільш значущим нововведенням є передбачення таких вимог до умов праці, як надання медичної допомоги, соціальне страхування, відшкодування шкоди здоров’ю в результаті нещасного випадку на виробництві або тимчасової непрацездатності та умов репатріації трудового мігранта”, — йдеться в повідомленні.
Також зазначається, що до укладення договору (контракту) про надання послуг з посередництва в працевлаштуванні за кордоном клієнт ліцензіата безкоштовно отримує достовірну інформацію про умови праці та умови проживання в державі працевлаштування. Тільки після цього ліцензіат може укладати з клієнтом письмовий договір.
“Таким чином, забезпечується підвищення відповідальності посередника за надану інформацію та посилення захисту трудового мігранта від дій недобросовісних посередників”, — зазначили в Мінсоцполітики.
Ліцензіат зможе вести діяльність лише в нежитловому приміщенні, що належить суб’єкту господарювання на праві власності або користування.
Постановою визначені також кадрові вимоги до провадження ліцензіатом господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас