Головний розробник Alexa перейшов у Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головний розробник Alexa перейшов у Google

Технології&Авто
722
Голова напрямку Alexa AI у компанії Amazon Ашвін Рам перейшов на роботу в Google. Тепер він займає посаду технічного директора з штучного інтелекту в Google Cloud, пише Quartz.
Один з головних розробників Alexa Ашвін Рам перейшов на роботу в Google. Про це стало відомо з його поста на LinkedIn. На новій посаді він буде відповідати за розвиток ШІ в хмарних сервісах Google. Дефіцит кадрів у ШІ дійсно високий, і компанії готові платити мільйони і переманювати кращих фахівців у конкурентів. А таких менеджерів, як Рам, які почали займатися ШІ ще до буму штучного інтелекту, на ринку зовсім мало.
Google Cloud активно залучає таланти високого рівня, оскільки бізнес набирає обертів, і конкуренція з іншими хмарними провайдерами, такими як Amazon і Microsoft, стає більш жорсткою. У 2016 році Google найняв відомого спеціаліста з розпізнавання зображень Фей-Фей Лі і начальника відділу досліджень Snap Джіа Лі на головні посади в хмарному бізнесі.
Найбільшим внеском Рама в Amazon було створення премії Alexa, конкурсу, покликаного змусити користувачів говорити з Alexa якомога довше, до 20 хвилин. «У Google, можливо, є найкращий ШІ на планеті, — розповідає Рам у своєму пості на LinkedIn. — Моя роль буде полягати в тому, щоб допомогти зробити цей ШІ ще кращим і широко доступним для всіх».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас