Українців чекає системне зниження цін на газ – Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців чекає системне зниження цін на газ – Гройсман

Енергетика
3262
Незабаром в Україні розпочнеться системне зниження цін на газ. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає “Сьогодні”.
“Протягом кількох років ми вийдемо на повне забезпечення власним газом і почнемо системне зниження цін на газ”, – заявив голова уряду.
Гройсман нагадав, що Україна в 2017 році наростила видобуток газу на 4% порівняно з 2016 роком.
“Ми збільшили власний видобуток газу в минулому році і будемо це робити і надалі – в 2018, 2019 і 2020 роках”, – заявив Гройсман.
Нагадаємо, раніше голова уряду попереджав, що після створення вільного ринку ціну газу в Україні Кабмін встановлювати не буде. Зараз механізм формування ринкової ціни розробляється спільно з фахівцями Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку.
При цьому міністр фінансів Олександр Данилюк розраховує, що в результаті розробки нового механізму розрахунків тарифи на блакитне паливо можуть знизитися. Також ціна на газ для українців буде залежати від того, скільки блакитного палива власного видобутку витратять на потреби населення. Чим більше буде використовуватися українського газу, тим нижче буде залежність від імпортного паритету”, тобто нижче і ціна на газ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас