Білл Гейтс: «Криптовалюти провокують смерті» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс: «Криптовалюти провокують смерті»

Фінтех і Картки
4418
Філантроп Білл Гейтс розкритикував крипторинок під час сесії відповідей на питання Reddit AMA. Один з користувачів форуму поцікавився у співзасновника Microsoft, як той ставиться до криптовалют. «Головна властивість криптовалют – це анонімність, і я не думаю, що це добре. Добре, коли уряд має можливість виявляти відмивання грошей і перешкоджати фінансуванню терористичних операцій», – написав Гейтс.
Мільярдер також додав, що сфера криптовалют і ICO (первинного розміщення монет) пронизана спекуляціями, і криптоінвестори сильно ризикують, вкладаючи свої кошти в біткойни і альткойни. Однак найбільшою проблемою Гейтс вважає зв’язок криптовалют з наркоторгівлею. «Криптовалюти використовують для купівлі фентанілу та інших наркотиків. Це одна з небагатьох технологій, яка безпосередньо провокує смерті», – написав він.
Цю думку поділяють багато підприємців і представники банківської індустрії. Більшість називає криптовалюти улюбленим інструментом терористів і наркоторговців. У вересні генеральний директор JPMorgan Джеймі Даймон визнав криптовалюти шахрайством і заявив, що використовувати їх варто, «тільки якщо ви наркоторговець або вбивця».
Один з користувачів Reddit відповів Гейтсу, що купити фентаніл можна і за готівку. На це мільярдер заперечив, що оплата готівкою вимагає особистої присутності, що створює для злочинця більше ризиків.
В ході Reddit AMA Гейтс висловив свої погляди і щодо інших технологій і інновацій. На думку філантропа, генетично модифіковані продукти здатні уберегти населення від голоду і забезпечити повноцінне харчування. «Їжа на основі ГМО абсолютно здорова», – зазначив мільярдер. Гейтс додав, що не заперечує значення їжі без ГМО. Але не варто вважати, що вона чимось перевершує генетично модифіковану продукцію.
Співзасновник Microsoft також підтримав поширення електромобілів і безпілотників, але скептично оцінив перспективи мережі вакуумних поїздів Hyperloop, запропонованої підприємцем Ілоном Маском. «Не впевнений, що концепція Hyperloop життєздатна. Зробити [таку транспортну систему] безпечною складно».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас