Крим має намір подати в суд на Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим має намір подати в суд на Україну

Казна та Політика
2255
Влада Криму направить в українські суди десятки позовів з вимогою відшкодувати збиток через енергетичну блокаду півострова, повідомив керівник експертної ради з міжнародно-правових питань при кримському уряді Олександр Молохов.
У листопаді 2015 року українські радикали підірвали чотири ЛЕП, в результаті Крим був повністю знеструмлений. Блекаут вдалося подолати завдяки запуску енергомосту з Кубані, остання його нитка була запущена в травні 2016 року, передають РИА Новости.
“Ми готуємо кілька десятків позовів, тому що досить велика кількість людей постраждала в результаті блекауту. Серед наших потенційних клієнтів в тому числі молокозавод в Алушті, у якого зіпсувалася продукція через перебої з електрикою. Ми готуємо масштабний юридичний наступ”, – сказав Молохов.
За його словами, позови будуть подаватися протягом року. “Ми закликаємо людей, які постраждали від блекауту, звертатися в нашу робочу групу. Ми зіткнулися з тим, що багато людей побоюються судитися з Україною. У багатьох там залишилися якісь зв’язки, родичі, тому є побоювання. Ми розуміємо цих людей, але у кого немає таких побоювань, ми закликаємо приєднатися, потім буде пізно”, – підкреслив Молохов.
Він нагадав, що господарський суд Києва не став розглядати позов кримського рибокомбінату з вимогою відшкодувати збиток в 53 мільйони рублів, якого підприємство зазнало через перекриття України Північно-Кримського каналу в 2014 році після захвату Криму Росією. “Ми готуємо касаційну скаргу, яка буде подана через тиждень. У нас немає ніяких ілюзій, касація, швидше за все, завершиться також, тобто ніхто по суті цей позов на Україну розглядати не збирається, тому далі ми будемо звертатися до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі”, – заявив співрозмовник агентства.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас