Гройсман розповів, як повернути заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, як повернути заробітчан

Казна та Політика
5865
Підвищення рівня середньої зарплати до 10 000 гривень буде сприяти поверненню з-за кордону трудових мігрантів. Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив на обговоренні звіту уряду за 2017 рік, повідомляє Укрінформ.
“У цьому році ми підвищили мінімальну заробітну плату з 1 січня на 523 гривні. Будемо йти далі. Я вважаю, що середня заробітна плата в країні за цих умов повинна дорівнювати не менше 10 000 гривень. Я думаю, що в цьому році такого показника ми зможемо досягти. Тоді люди будуть повертатися (з-за кордону)”, – сказав Гройсман.
Він зазначив, що трудова міграція є по всіх країнах, і це природний процес. У цьому контексті він навів як приклад, що українці їдуть працювати до Польщі, а поляки – до Великобританії, і “якщо в Лондоні вийдеш, англійської не знаєш, а польську розумієш, проблем не буде жодних”.
“Але, вибачте, чи не перетримали українців на мінімальній зарплаті в 1450 (гривень) плюс 1450 ще в конверті? Потім ці люди не заплатили ні копійки в Пенсійний фонд і при виході на пенсію будуть мати ту мізерну пенсію, яку ми повинні побороти нині”, – констатував Гройсман.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас