В Україні з'явиться ще одне міністерство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явиться ще одне міністерство

Казна та Політика
2732
Верховна Рада 241-м голосом підтримала проект постанови №7505, який зобов’язує Кабмін створити в Україні ще одне міністерство – у справах ветеранів. Відомство повинні будуть заснувати на базі Держслужби, що відає справами ветеранів та учасників антитерористичної операції. На створення органу уряду відвели місяць.
У пояснювальній записці до документа автори постанови зазначили, що ідею створити профільне міністерство Кабміну пропонували ще рік тому. Правда, в формі рекомендації. Однак досі уряд не зробив ніяких дій в цьому напрямку. Нинішнє звернення парламентаріїв до прем’єра носить практично ультимативний характер.
Станом на 1 червня 2017 року в Україні було зареєстровано 475,7 тис. учасників бойових дій. З яких трохи більше 300 тис. – учасники АТО. Крім того, в країні налічується 138,6 тис. інвалідів війни та 211,4 тис. членів сімей загиблих ветеранів війни.
Постанова Верховної Ради прямо вимагає від Кабміну створити ще одне, 19-е міністерство. І відзвітувати про виконання поставленого завдання перед парламентом в місячний термін.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас