У Раді розкрили варіант податкової амністії в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді розкрили варіант податкової амністії в Україні

Казна та Політика
1726
Податкова амністія в Україні – так звана “нульова декларація” – стимулює чесність громадян і полегшить роботу податкової. Таку думку висловив народний депутат України Олександр Кірш, передає “Обозреватель”.
За словами Кірша, перебіг податкової амністії залежатиме від прийнятого закону. За словами нардепа, у Верховній Раді зареєстровано “дуже багато” законопроектів.
“Справедливим був би законопроект, за яким ті кошти, які людина бажає задекларувати, але не може пояснити їх походження, повинні бути теж продекларовані, з них повинен бути сплачений якийсь податок. Можливо, трохи менший від стандартного, щоб стимулювати чесність. І після цього з’явиться можливість в наступних деклараціях відстежувати тільки різницю з цим вихідним рівнем. Тобто має бути якась точка відліку”, – вважає Кірш.
За його словами, при цьому держава повинна мати можливість перевірити правдивість вказаних даних. Інакше виникнуть проблеми, про які попереджають противники такого сценарію податкової амністії.
“Якщо податок буде меншим від стандартного, декларуватимуть більше, ніж є. З заділом на майбутнє. Тому тут обидві точки зору мають право на існування”, – вважає депутат.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас