Іспанія запускає високошвидкісні поїзди-лоукостери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія запускає високошвидкісні поїзди-лоукостери

Світ
896
Міністерство транспорту Іспанії представило в лютому новий бренд низькобюджетних високошвидкісних поїздів EVA. Про це передає ЦТФ.
Назва нової лінії буде EVA, і квиток на поїзд буде коштувати на 20-25% дешевше, ніж на нинішні високошвидкісні поїзди AVE.
Перші поїзди EVA почнуть курсувати між Мадридом і Барселоною на початку 2019 року.
В даний час частка залізниць Іспанії (RENFE) на ринку залізничних та повітряних перевезень між цими містами становить 65% (4,1 млн пасажирів у 2017 році). RENFE розраховують залучити таким чином приблизно 1 млн пасажирів на рік з-поміж тих, хто подорожує невеликими групами чи сім’ями, а також молоді.
Концепція нової транспортної послуги опрацьовуватиметься протягом найближчих місяців на фокус-групах споживачів. RENFE має намір продавати квитки в цифровому вигляді і на кілька видів транспорту, щоб пасажири могли сплатити відразу проїзд від місця відправлення до місця призначення. Передбачена також біометрична ідентифікація пасажирів.
Для перевезень під брендом EVA передбачено залучити три поїзди Talgo S102, які будуть виконувати щодня п’ять поїздок між станціями Мадрид-Аточа і новим транспортним вузлом поблизу аеропорту Барселони з однією проміжною зупинкою на станції Камп-де-Таррагона. Пасажирські крісла у салонах класу “стандарт” будуть розставлені зустрічно за схемою 2+2 або 3+1.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас