Греція запропонувала заповнити податками на багатство втрати ЄС від Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція запропонувала заповнити податками на багатство втрати ЄС від Brexit

Світ
309
Вихід Великобританії з Євросоюзу означає скорочення загального бюджету, і заповнити втрати можна введенням нового податку на багатство, а не додатковим оподаткуванням громадян, заявив прем’єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас журналістам після неформального саміту ЄС в Брюсселі.
За його словами, з одного боку, Brexit означає скорочення статей бюджету, з іншого боку, перед ЄС стоїть низка нових завдань і викликів: виконання соціальних прав, розширена програма гарантій молоді, відповідь на кризу біженців і міграційну кризу, необхідність поглиблення досліджень, розвитку, єдиний цифровий ринок, безпека, захист зовнішніх кордонів.
“Або ми повинні суттєво збільшити бюджет, або погодитися зі скороченням соціального статусу ЄС, проти чого ми виступаємо… Враховуючи, що Великобританія залишає ЄС і не хотілося б ще більше обтяжувати платників податків, рішенням є можливість знайти нові ресурси. Ми повинні знайти нові ресурси шляхом оподаткування багатства, а не платників податків. Виходячи з цього, я представив деякі міркування та пропозиції щодо податку на фінансові операції, так званого податку Тобіна, оподаткування великих інтернет-компаній, загальної податкової бази. Встановлення європейських податків на діяльність буде більш ефективним, ніж національні податки, і не буде додаткового оподаткування європейських громадян”, — сказав Ціпрас.
Він висловив сподівання, що обговорення завершиться до європейських виборів, і заявив, що Євросоюз повинен зробити кроки як для демократизації, так і для зміцнення соціального характеру Європи, щоб вона стала більш привабливою для своїх громадян.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас