Стартап дозволить здійснювати операції з криптовалютою таємно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап дозволить здійснювати операції з криптовалютою таємно

Фінтех і Картки
602
21-річний Тайя Чжан заснував компанію, яка повинна забезпечити таємницю угод великим торговцям криптовалютою. Пояснює він це в першу чергу тим, що факти продажу великої кількості біткойнів безпосередньо впливають на його ціну, тому що угоду видно всім учасникам крипторинку. Платформа Republic Protocol дозволяє великим інвесторам приховати сам факт купівлі-продажу криптовалюти, тим самим не впливаючи на ринок, пише BI.
Ідея платформи, що дозволяє торгувати в тіні, привернула інвесторів. Компанії вдалося зібрати $34 млн у вигляді криптовалюти ефір. У разі успіху інвестори отримають можливість брати участь у торгах, не впливаючи на широкий ринок.
При звичайному продажу транзакції записуються в публічний реєстр. Чжан пояснює, що навіть публічний продаж 1000 біткойнів може вплинути на ринок, обваливши ціну криптовалюти. Він створює спеціальний «темний пул». Користуючись ним, інвестори будуть тимчасово зберігати таємницю купівлі-продажу криптовалюти.
Підприємець очікує, що за місяць через його платформу будуть проходити угоди на $9 млрд. Він пояснює, що потреба в такій платформі зросла разом з самим ринком криптовалют і статками найбільших трейдерів. Крім бажання знизити вплив на ринок, багато інвесторів побоюються за свою анонімність, за те, щоб залишити в таємниці величину своїх транзакцій і рахунків. Republic Protocol буде тимчасово все це приховувати. А після того, як транзакція пройде, буде вже не ясно, хто її і коли зробив насправді.
Компанія збирала гроші через ICO, тож поки невідомо, наскільки ефективно буде працювати платформа. Дуже часто стартапам не вдається реалізувати те, що вони обіцяли. Так, тільки 3% російських криптовалютних проектів за 2017 рік не тільки отримали фінансування, а й реалізували свої ідеї.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас