Apple хоче купувати кобальт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple хоче купувати кобальт

Фондовий ринок
743
Apple веде переговори з приводу можливості забезпечити довгострокові поставки кобальту безпосередньо від видобувних компаній.
Ця стратегія спрямована на створення резервних запасів ключового компонента літій-іонних акумуляторів для мобільних пристроїв, оскільки компанія з Купертіно в даному випадку змушена змагатися з автовиробниками, які теж використовують кобальт у виробництві батарей для електромобілів.
Apple має намір укласти контракти на купівлю декількох тисяч метричних тонн кобальту протягом п’яти років або більш тривалого періоду, повідомив Bloomberg з посиланням на анонімне джерело.
Перші зустрічі Apple з видобувними компаніями щодо можливих угод про прямі поставки кобальту відбулися близько року тому, стверджує інше джерело. Він не відкидає можливості того, що Apple в кінцевому підсумку відмовиться від цієї ідеї.
Представник Apple відмовився прокоментувати публікацію Bloomberg.
Нагадаємо, що генеральний директор Glencore Plc Айван Глазенберг в кінці минулого року назвав Apple в числі кількох компаній, з якими йшли переговори з приводу кобальту, не уточнивши при цьому деталі дискусій.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас