Мінінфраструктури не планує доплачувати лоукостерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури не планує доплачувати лоукостерам

Казна та Політика
190
Міністерство інфраструктури поки не планує впроваджувати в Україні механізм дотацій для лоукостерів.
Про це заявив глава відомства Володимир Омелян, виступаючи на спільному брифінгу з головою Державіаслужби Олександром Більчуком, передає ЦТС.
“Ні, поки що цього не планується. У випадку з державними аеропортами точно. У випадку з регіональними аеропортами мені приємна політика на рівні областей, які готові при максимально низьких або нульових ставках запрошувати до себе авіакомпанії”, – відповів міністр на питання про можливість введення дотацій для бюджетних перевізників.
“Я вважаю, це правильний підхід, щоб запустити ці аеропорти. Але, наскільки мені відомо, поки що формули доплат в Україні немає”, – додав він.
Як повідомляє видання, однією зі складових бізнес-моделі лоукостерів є отримання доплат від аеропортів або місцевої влади, які ними керують.
Бюджетні перевізники зобов’язуються привести певну кількість пасажирів, натомість вони отримують дотації від аеропортів. Останні отримують додаткові неавіаційні доходи, а міста – нових туристів, які витрачають гроші на нічліг, харчування, розваги.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас