Окуляри з камерою допоможуть читати при дислексії і сліпоті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Окуляри з камерою допоможуть читати при дислексії і сліпоті

Технології&Авто
239
Японська компанія Oton Glass запустила краудфандінгову кампанію зі збору коштів на фінансування однойменних окулярів з камерою, які допомагають читати людям з дислексією і порушеннями зору. Про це повідомляє The Verge.
Дислексією називають різні порушення, але найчастіше під цим мають на увазі проблеми з письмом і читанням. Як правило, у людей з дислексією немає проблем з інтелектуальним розвитком і розвитком мовлення, але людям важко сприймати зміст прочитаного, вони відчувають труднощі з «автоматичним» читанням і нерідко читають слова за складами. В основі дислексії лежать нейробіологічні причини — проблеми з читанням при дислексії пов’язані зі зниженою здатністю мозку до адаптації до повторюваних стимулів.
Оскільки при дислексії люди зазвичай не мають проблем із сприйняттям усного мовлення, то вони часто вдаються до допомоги різних програм синтезу мови, які розпізнають текст і озвучують його для користувача, також подібний підхід використовують слабозорі люди. Однак тримати перед собою смартфон не завжди зручно, та й людині з проблемами зору просто важко працювати із сучасними телефонами, тому японські інженери протягом декількох років розробляють альтернативне рішення у вигляді Oton Glass.
Пристрій виконано у вигляді окулярів, в оправу яких вбудована камера і передбачений порт для підключення модуля на основі Raspberry Pi. Якщо користувач моргає при читанні, окуляри роблять знімок, а обчислювальний модуль відповідає за взаємодію з хмарним сервісом, за допомогою якого здійснюється розпізнавання тексту та синтез мовлення. Потім окуляри відтворюють звук за допомогою навушників. Якщо ж система не може прочитати текст, то для допомоги підключиться віддалений консультант.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас