Тільки за січень ICO залучили 2 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тільки за січень ICO залучили 2 млрд доларів

Фінтех і Картки
804
З початку січня поточного року ICO-проектам вдалося залучити інвестиції на суму майже $2 млрд. Очікується, що цього року показник може перевершити рекорд минулого року, коли за допомогою токен-сейлів компанії заробили близько $5,7 млрд.
У минулому місяці сукупний обсяг зборів склав $1,51 млрд, станом на лютий – вже $431 млн, згідно з даними TokenData.
Однак у цьому році спостерігається тренд на пресейли. Структура продажу квитків тепер все більше орієнтована на приватних інвесторів, а широкій громадськості залишається боротися за залишки. Дані показують, що 84% всіх зборів ICO у цьому році припадає на приватні пропозиції та пресейли.
За словами експертів, в даний час ситуація на ринку складається таким чином, що токени переважно розходяться серед великих власників капіталу через закриті або попередні продажі. Завдяки тому, що в ході пресейлів надаються істотні знижки і бонуси, цим гравцям значно простіше примножити свої інвестиції, ніж тим, хто бере участь у відкритих торгах.
Згідно з новими даними TokenData, в цьому році в ICO вже інвестовано $1,97 млрд, з яких $1,63 млрд – це закриті інвестиції. Більш того, ці дані не враховують $850 млн, які були зібрані в ході приватного продажу, організованого Telegram: до купівлі запрошувалися тільки найбільші інвестори.
Пресейл Telegram, що зібрав $600 млн у кінці лютого, закінчився, але повідомляється, що інвестори вже отримали подвоєння їх вартості. Такі проекти допомагають багатим стати багатшими, але вони не можуть дати користувачам платформи частку в проекті.
З 94 ICO, розглянутих Tokendata за цей рік, 28 токенів торгуються на біржах. На цьому етапі середній показник ROI для токенів, куплених через ICO і проданих на біржі, складає всього 2,17, а з урахуванням інвестицій в ETH – це всього 0,75.
Іншими словами, у багатьох випадках було б набагато вигідніше утримувати ефір з початку року, ніж купувати на нього токени. Звичайно, ще рано судити, оскільки 2018 р. тільки починається.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас