У Франції посилили вимоги щодо операцій з криптовалютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції посилили вимоги щодо операцій з криптовалютами

Фінтех і Картки
424
Французький регулятор Autorite des Marches Financiers (AMF) вважає, що фінансові продукти, в основі яких лежать криптовалюти, повинні регулюватися як деривативи. Про це пише газета Financial Times, повідомляє Сьогодні.
Це означає, що онлайн-платформам буде потрібний дозвіл, щоб запропонувати інвесторам фінансові продукти, засновані на криптовалютах. Крім того, вони більше не зможуть рекламувати контракти на криптовалюти онлайн.
Тим часом правова класифікація криптовалют сама по собі залишається неоднозначною, глобальні регулятори так і не дали чітких вказівок, чи слід їх вважати активом, подібно, наприклад, до валют, або ж сировинним товарам.
AMF дійшов висновку, що криптовалютні контракти з грошовими розрахунками повинні класифікуватися як деривативи незалежно від того, як класифікуються юридично самі криптовалюти”, – йдеться в повідомленні регулятора.
Рішення AMF може стати орієнтиром для інших регуляторів, які оцінюють ринок криптовалют.
Регулюючі органи в ЄС раніше попереджали про високі ризики, що супроводжують торгівлі контрактами на криптовалюти.
Рішення було ухвалене через те, що криптовалюти можуть бути використані для фінансування тероризму або відмивання грошей. До речі, схожої думки дотримується українська Кіберполіція, яка вимагає або легалізувати криптовалюти, або заборонити їх, але не підтримувати законодавчий вакуум у цій сфері.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас